Kwaliteitseisen in de kinderopvang

Met ingang van 1 juli 2024 zijn de nieuwe kwaliteitseisen ingegaan. Deze wijzigingen hebben als doel werkdruk en roosterproblemen door personele krapte te verminderen. De inhoud is te lezen op Kwaliteitseisen in de kinderopvang per 1 juli 2024 aangepast | Publicatie | Rijksoverheid.nl. De oudercommissie heeft adviesrecht en gaat akkoord onderstaande informatie. In de praktijk zal er bij De Kinderhaven niet veel veranderen.

Dit zijn de wijzingen met daarbij onze aanpassingen, de eerste drie gelden voor de BSO en de vierde voor het kinderdagverblijf:

De beroepskracht-kindratio (BKR) voor de BSO wordt voortaan berekend op het niveau van het kindercentrum en niet meer op groepsniveau, een groep mag maximaal 30 kinderen tellen. Voor De Kinderhaven wordt hierbij niets gewijzigd, wij behouden basisgroepen met vaste pedagogisch medewerkers. 

Voor de BSO is het mogelijk om tijdens rustige of schoolvrije dagen de opvang te regelen op een andere BSO locatie van De Kinderhaven (kindercentrum-overstijgend). Wij maken hier geen gebruik van. Tijdens schoolvrije dagen kunnen er wel BSO activiteiten aangeboden worden op andere BSO locaties van De Kinderhaven, dit valt niet onder locatie overstijgende opvang.

Bij de BSO mogen anders gekwalificeerde beroepskrachten formatief ingezet worden nadat ze een pedagogische module hebben voltooid. Wij hebben op dit moment geen anders gekwalificeerde beroepskrachten in dienst. Op het moment dat we dit overwegen, zal er een aanvulling komen in het pedagogisch beleid.

Voor het kinderdagverblijf (dagopvang 0-4 jaar) is het mogelijk om een beroepskracht in opleiding (BIO) als vaste beroepskracht (vast gezicht) in te zetten, nadat het eerste leerjaar is  afgerond. De praktijkopleiders stellen een begeleidingsplan op met schriftelijke instemming van de BIO, de opleidingsbegeleider en onze praktijkopleider.

Deze aanpassingen zijn opgenomen in het pedagogisch beleid vanaf 1 juli

Meer nieuws


Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf

Warme maaltijd als lunch op het kinderdagverblijf Sinds januari 2022 zijn we op onze kinderdagverblijflocaties gestart met een warme maaltijd als lunch voor kinderen...


Meer

Zomervakantie bij De Kinderhaven.

6 weken zomerpret!Het schooljaar 2023/2024 zit er op. Het is zomervakantie! Onze BSO-medewerkers hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan een tof vakantieprogramma. In...


Meer

Maak kennis met Maxime

Even voorstellenAls stagiair begon Maxime in september 2020 bij De Kinderhaven. Na haar studie begon Maxime in 2022 als pedagogisch medewerker bij de nieuwe groep genaamd “...


Meer
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid