Peuteropvang

De leukste opvang voor peuters in Leiden & Alphen aan den Rijn

Terwijl jij aan het werk bent, maakt jouw peuter nieuwe vriendjes en kan het spelenderwijs ontdekken. In een gezellig en uitdagend ingerichte omgeving. Bij ons krijgt jouw kind volop de gelegenheid om, zowel met leeftijdsgenootjes als individueel, te ontwikkelen en vooral veel plezier te maken.

Een dag vol plezier en uitdaging!  

Bij De Kinderhaven vinden we het belangrijk dat de kinderen in een veilige, geborgen en uitdagende omgeving spelen. Het speelmateriaal is afgestemd op de leeftijd en interesses. Er zijn verschillende hoeken waar kinderen in fantasiespel kunnen spelen en we hebben de mooiste buitenruimtes. Hier kan jouw kind fietsen, rennen en spelen in de zandbak. Naast spelen in de afgesloten buitenruimtes maken we ook diverse uitstapjes voor extra avontuur.  

Onze peutergroepen werken met thema’s die iedere 4 tot 6 weken veranderen. De thema’s zijn uitgewerkt in diverse spellen en activiteiten. Bij de selectie van de thema’s houden wij rekening met de behoeftes en interesses van ieder kind. Zo heeft jouw peuter volop uitdaging en de gelegenheid om zijn eigen talenten te ontdekken.  

Een vertrouwd gezicht voor jouw kind  

Bij De Kinderhaven werken we met betrokken en gediplomeerde medewerkers. Iedere peutergroep in Leiden en Alphen heeft zijn vaste medewerkers waardoor de kinderen weten wie er op de groep aanwezig is. De medewerkers weten precies wat jouw kind nodig heeft. Zij zorgen voor een goede verdeling van één-op-één momenten, leuke activiteiten en vaste rituelen als eten, drinken en slapen. Zo weten de kinderen altijd wat er op een dag gebeurt. 

Kennismaking

Voordat jouw peuter komt spelen bij De Kinderhaven in Leiden of Alphen, nodigen wij jou en je partner uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kan je alles over jouw kind delen met onze pedagogisch medewerkers. Tegelijkertijd leren jij, je partner en jouw kind de locatie kennen.  

Na het kennismakingsgesprek kan jouw peuter alvast een paar uurtjes wennen aan zijn nieuwe speelomgeving. Zo heeft jouw peuter vooraf kennis gemaakt met zijn groepsgenootjes en medewerkers. Dit maakt de eerste ‘echte’ dag een stuk minder spannend voor jou en je kind. Bij het ophalen vertellen we vanzelfsprekend hoe de wen-ochtend is verlopen.  

Peuterplus

Kinderen tussen de 3 en 3,5 jaar stromen door van de peutergroep naar Peuterplus. De Peuterplus groep biedt jouw peuter meer uitdaging door hem spelenderwijs voor te bereiden voor de volgende grote stap, dé basisschool! 

Het voordeel van de Peuterplusgroep is dat we in deze groep nog beter inspelen op de interesses van deze leeftijdsgroep. De kinderen voelen zich vaak al groot en kunnen al veel dingen zelfstandig. Op de Peuterplusgroep werken we themagericht en gebruiken daarbij het educatieprogramma van Uk & Puk. Heeft jouw peuter nog meer uitdaging nodig? Door de samenwerking met LATO kunnen wij ook kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong uitstekend begeleiden en blijven uitdagen.  

De Peuterclub

Jouw peuter de mogelijkheid bieden om vriendjes te maken, maar gehele dagopvang niet noodzakelijk? De Peuterclub in Alphen aan den Rijn biedt jouw peuter wisselende activiteiten aan waarbij plezier centraal staat. Dit doen wij tijdens de schoolweken op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 - 11.30 uur.  

Iedere ochtend starten we met een kringgesprek waarbij jouw kind de mogelijkheid krijgt om iets te vertellen over zijn meegemaakte avonturen. Ook spelen we zoveel mogelijk buiten op ons sfeervolle buitenplein. Tussendoor krijgt jouw kind ook een lekker stuk fruit of rauwkost aangeboden, terwijl een medewerker een mooi verhaal voorleest. Kortom een uitdagende omgeving waar jouw peuter zich maximaal kan ontwikkelen op zijn/haar eigen tempo.

Inschrijven & meer info 

Ben je enthousiast geworden over de peuteropvang van De Kinderhaven? Dat snappen wij helemaal! Je kan op deze pagina eenvoudig een vrijblijvende rondleiding inplannen om een van onze locaties vrijblijvend te bekijken. Is rondkijken niet meer nodig? Je kunt jouw kind ook direct inschrijven voor de peuteropvang in Leiden & Alphen aan den Rijn. Mocht je vragen hebben, dan is de afdeling Relatiebeheer van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 uur bereikbaar via 071-7600056 of per mail via info@dekinderhaven.nl.

Vrijblijvend een rondleiding?

Kies jouw voorkeursdatum en wees welkom!

Onze locaties met uitdagende peuteropvang 

De Romeinen Alphen a/d Rijn

Hooftstraat 184-186
2406 GP Alphen a/d Rijn
T 071-7600056


Meer

De Watergeuzen Leiden

Willem Barentszstraat 47
2315 TZ Leiden
T 071-7600056


Meer

De Batavieren Leiden

IJsselkade 48
2314 VM Leiden
T 071-7600056


Meer
© copyright 2019 - Alle rechten voorbehouden -

Algemene voorwaarden - Privacy beleid